Kierrätettyä rakennusmateriaalia: Forenom pisti vanhat ovet uusiksi

 

Kodinomaisia majoituspalveluita tarjoavalla Forenomilla on Helsinki-Vantaan-lentokentän läheisyydessä Sokkakujalla väliaikaiseen asumiseen tarkoitettuja edullisia huoneistoja, joissa on käytetty Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta hankittuja kierrätettyjä ovia.

 

Ennakkokäsityksiä rikkova tapaus

”Yleinen käsitys kierrätetystä tavarasta on se, että se ei ole aina niin priimaa, mutta nämä ovet ylittivät odotuksemme. Yllätyimme, kuinka hyvätasoista käytettyä rakennusmateriaalia Kierrätyskeskukselta löytyy. Tämä on ollut ennakkokäsityksiä rikkova tapaus”, kertoo Forenomin kehityspäällikkö Maria Nymark hymyillen.

Ovet ovat olleet moitteettomassa kunnossa, ja ne ovat toimineet käytössä erittäin hyvin. Forenom kierrättää kalusteita myös omien huoneistojensa välillä: esimerkiksi aiemmin 3–5 tähden huoneistoon uutena hankittu kaluste voi palvella myöhemmin vaatimattomamman asunnon kalusteena, kunhan se on ehjä ja siisti.

 

Aktiivinen ja joustava yhteistyökumppani

Forenomin keskeisimmät arvot ovat ylivertainen asiakaskokemus, yhdessä tekeminen ja rohkeus. Yhteistyö lähti käyntiin, kun Kierrätyskeskus otti oma-aloitteisesti yhteyttä ja tarjosi Forenomille käytettyjä rakennusmateriaaleja. Maria Nymarkin mukaan Kierrätyskeskus on aktiivisesti kertonut heille palveluistaan sekä tuonut esiin vastuullisia vaihtoehtoja ja uusia, käyttökelpoisia ideoita.

Kierrätettyjen rakennusmateriaalien ohella Forenom on ostanut Kierrätyskeskukselta ympäristökoulutuspalveluita. Lisäksi yrityksellä on tapana viedä tarpeettomaksi käynyttä tavaraa Kierrätyskeskuksen toimipisteille uusiokäyttöön.

Forenomilaisille on jäänyt erittäin positiivinen kuva Kierrätyskeskuksesta yhteistyökumppanina: ”Se on innovatiivinen, erittäin palvelunhaluinen ja aktiivinen toimija. Joustavuus korostuu yhteistyössä, ja palveluita on helppo käyttää. Matkan varrella ei ole tullut vastaan minkäänlaisia kompastuskiviä,” kertoo Nymark.


Monia asioita voikin tehdä toisin

Yhteistyön myötä forenomilaisten tietoisuus uusiokäytöstä on kasvanut – ja teot sen mukana. On opittu, että kaikkia tavaroita ei tarvitse aina heittää pois. Sen sijaan joku muu voi hyötyä niistä. Pienissäkin asioissa kannattaa tehdä vastuullisia valintoja.

Erityisesti yritysasiakkaiden tarjouspyynnöissä on yhä enemmän kysytty palveluihin liittyvää yhteiskuntavastuuta ja ympäristöystävällisyyttä. Pidentämällä kalusteiden elinkaarta Forenom pyrkii tarjoamaan asiakkailleen kestävää asumista.

Kaikkiaan yrityksellä on ympäri Suomea noin 2000 asuntoa ja huoneistoa, joissa kaikissa käytetään vesisähköä. Pääkaupunkiseudun 1400 asunnon siivoamisessa käytetään joutsenmerkittyjä pesuaineita.

”Haluamme jatkossakin yllättää asiakkaamme positiivisesti – ja olemme aina valmiita ottamaan vastaan hyviä palveluideoita Kierrätyskeskukselta”, sanoo Nymark.

”Suosittelemme ehdottomasti muille yrityksille Kierrätyskeskuksen palveluiden kartoittamista ja testaamista. Haluamme haastaa muita yrityksiä aktiivisesti tutkimaan niitä pieniä arjen mahdollisuuksia, joissa voisi hyödyntää Kierrätyskeskuksen palveluita sen sijaan, että mentäisiin aina vanhan kaavan kautta.”

 

Forenom on johtava monipuolisten asumispalveluiden tarjoaja Suomessa. Se luo perinteisen vuokra-asumisen ja hotellimajoituksen rinnalle uusia, kodinomaisia palveluja. 

 

Forenom tarjoaa sekä yritysten että yksityisten ihmisten majoituskäyttöön noin 2 000 huoneistoa sekä useita huoneistohotelleja Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa ja Virossa. Vuonna 2001 perustettu Forenom työllistää noin 120 henkilöä ja yrityksen liikevaihto oli vuonna 2013 noin 27 miljoonaa euroa.

Lue lisää yri­tys­ten vas­tuul­li­sista valin­noista!

Tule mukaan luo­maan oma vas­tuul­li­suus­ta­ri­nasi!

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin