Kierrätyspäivä rikastutti valtiovarainministeriön arkea

Kierrätyspäivän taidetta

Valtiovarainministeriö järjesti keväällä 2014 kierrätyspäivän, jonka järjestämiseen Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus osallistui. Monipuolinen tapahtuma keräsi paljon osallistujia ja elävöitti ministeriön jokapäiväistä toimintaa.

 

Ei niin harmaa kuin kuvitellaan

Ministeriöt saatetaan mieltää raskaiksi ja hitaiksi organisaatioiksi, mutta tämä ei pidä projektipäällikkö Tiina Keväjärven ja tiedottaja Maiju Laakson mukaan valtiovarainministeriössä ollenkaan paikkaansa.

Tiina Keväjärvi ja Maiju Laakso valtiovarainministeriöstä

Työn tekeminen on mutkatonta ja rentoa. Virkamiehet työskentelevät dynaamisessa ja alati muuttuvassa ympäristössä – ja pukeutuvat muuhunkin kuin harmaaseen. Yhdessä Kierrätyskeskuksen kanssa järjestetty kierrätyspäivä sai ministeriön väen innostumaan konkreettisesta käsillä tekemisestä.

 

Kädentaitopajassa vanhoille kirjoille uusi elämä

Valtiovarainministeriön Green Office ‑parivaljakkona häärivät Tiina ja Maiju järjestivät Mariankadun toimipisteessään kolmituntisen kierrätysaiheisen työhyvinvointitempauksen koko ministeriön henkilökunnalle.

Arja Lempinen valtiovarainministeriöstä

Kierrätyskeskus järjesti tapahtumassa Näprän kädentaitopajan, jossa ministeriön työntekijät loihtivat vanhoista kirjoista uniikkeja käyttöesineitä toimistoon. Kädentaitopajaan osallistui myös sihteeri Arja Lempinen, joka askarteli itselleen hyödyllisen laskukotelon: “Se on persoonallinen, ei mitään muovikrääsää.”

 

Tavaroiden, ideoiden ja ajatusten kierrätystä

Rattoisaan yhdessäoloon mahtui monenlaista: kirpputori, Caring Handsin korumyynti, Green Office ‑tietokilpailu ja some-pöytä, jossa sai esittää ideoitaan ja näin vaikuttaa valtiovarainministeriön some-linjauksiin.

 

Lisäksi kierrätyspäivässä levitettiin hyvää jakamalla parhaimpia työideoita ja käytäntöjä. Viherpeukaloilla puolestaan oli mahdollisuus tuoda perennoja ja pistokkaita vaihtoon ja jakaa parhaimmat puutarhavinkkinsä. Valtiovarainministeriön kirjastokin osallistui tapahtumaan: se jakoi kiinnostuneille ylimääräisiä kirjoja ja kansioita.

 

Kaikkea ei kuitenkaan tarvinnut laittaa kierrätykseen. Ministeriön työntekijöitä pyydettiin etukäteen jakamaan tarinoita ja kuvia rakkaista esineistään, joista he eivät koskaan luopuisi. ”Tarinat olivat itse asiassa tosi kivoja ja hauskoja”, kertovat Tiina ja Maiju.

 

Ministeriön kierrätyspäivästä jäi hyvä muisto ja kaikki tuntui sujuvan helposti. ”Ekstrabonuksena oli vielä mahdollisuus tuoda itselleen tarpeettomia tavaroita rullakkoon, ja Kierrätyskeskus huolehti kaikista kuljetuksista. ”

 

Kierrätyspäivä antoi lisäarvoa arkeen

Kierrätyspäivään osallistui noin sata valtionvarainministeriön työntekijää. “Se on ministeriöksi loistava tulos”, Maiju Laakso toteaa. Myös Kierrätyskeskuksen edustajan mukaan kävijöiden suuri määrä oli iloinen yllätys.

 

Sekä Tiinan että Maijun mielestä kierrätyspäivä oli onnistunut: ”Konkreettinen käsillä tekeminen tuo mukavaa vaihtelua tavalliseen työrytmiin. Se on se suurin lisäarvo tämän tyyppiselle organisaatiolle.”

 

Ensimmäinen yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa tehtiin jo vuonna 2011, kun Mariankadun toimipisteen peruskorjaus oli aluillaan. Remontin alta lähti paljon ylimääräisiä toimistokalusteita ja ‑tarvikkeita, joille haluttiin antaa uusi elämä. Samalla järjestettiin myös työpaja, jossa vanhasta tuunattiin uutta.

 

Kaikkien tekojen ei tarvitse olla suuria. “Pienetkin jokapäiväiset Green Office ‑valinnat ovat tärkeitä. Valtiovarainministeriössä ne ovat luonteva osa arkea”, sanovat Tiina Keväjärvi ja Maiju Laakso.

 

Valtiovarainministeriö on osa valtioneuvostoa. Se valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta, valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta, julkishallinnon kehittämisestä, kuntahallinnon lainsäädännön sekä kunnallistalouden kehittämisestä.

vm_logo_vaaka

 

 

 

Lue lisää yritysten vastuullisista valinnoista!

Tule mukaan luomaan oma vastuullisuustarinasi!

 

3.11.2014 Susa Helin, Petra Mäkelä

 

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin