Postissa kierrätetään yhdessä

Postissa kierrätetään yhdessä

Postin pääkonttori Pohjois-Pasilassa on tehnyt aktiivista yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Yhteistyön helppous ja Kierrätyskeskuksen idearikkaus saavat kiitosta Postilta. Esimerkiksi Kierrätyskeskuksen Näprän kädentaitopajan kanssa yhdessä ideoitu ja järjestetty paperimassapaja kasvatti Postin viestintätiimin yhteisöllisyyttä.

Yhdessä tekemisen meininkiä

Sekä viestintäpäällikkö Anne Huhtalan että yritysvastuupäällikkö Hannele Parkkisen mielestä Postissa vallitsee hyvä henki ja yhdessä tekemisen meininki.

Postissa kierrätetään yhdessä

”Toki kehitymme tosi vauhdikkaasti. Emme ole enää se sama Posti kuin mikä olimme esimerkiksi 15 vuotta sitten, kun tulin tänne töihin. Nyt ollaan jo paljon enemmän”, kertoo Anne Huhtala. Postin arvoihin kuuluvat yhdessä onnistuminen ja vastuun ottaminen. Tämä konkretisoituu muun muassa siten, että Posti tekee monenlaista yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.

Kierrätystorista positiivista pöhinää

Postintaipaleen pääkonttorilla järjestettiin syksyllä 2014 ensimmäistä kertaa kierrätystori. Henkilöstöllä oli viikon ajan mahdollista tuoda tavaroitaan kierrätykseen ja tehdä löytöjä muiden tuomien tavaroiden joukosta. Kierrätyskeskus huolehti rullakon ja kierrätyslaatikoiden toimittamisesta ja hakemisesta. Tavaroita kertyi monipuolisesti laidasta laitaan. ”Joka päivä, kun tulin katsomaan kertyneitä tavaroita, näky oli ihan erilainen kuin edellisenä päivänä”, kuvailee Hannele Parkkinen.

Kierrätystori oli niin suosittu, että suuri määrä tavaroista sai uuden omistajan Itellan henkilökunnasta. Hannelen mukaan projekti oli erittäin onnistunut ja Kierrätyskeskus erinomainen kumppani. Itellan aikomuksena on järjestää kierrätystori tulevaisuudessa jopa pari kertaa vuodessa.

Postissa kierrätetään yhdessä

Paperimassapaja lisäsi yhteisöllisyyttä

Postin henkilöstölehti Pointer painetaan ympäristöystävälliselle sanomalehtipaperille kiiltävän paperin sijaan. Ajatus yhteistyöstä Kierrätyskeskuksen kanssa sai alkunsa, kun Anne pohti, miten ylijääviä henkilöstölehtiä voitaisiin uusiokäyttää. Ideaa paperimassapajasta syvennettiin yhdessä Kierrätyskeskuksen Näprän kädentaitopajan kanssa. Henkilöstölehdet lähetettiin Kierrätyskeskukseen, jossa ne silputtiin valmiiksi pajaa varten.

Yhteisen pajapäivän aikana viestintätiimi valmisti paperimassasta erilaisia uniikkeja kippoja. Kippojen koristeluun käytettiin esimerkiksi kuvia, koristekiviä ja helmiä. ”Täältä toimistolta, kun menee sellaiseen pajaan ja on siellä kädet savessa, niin se on jotenkin niin puhdistava ja avoin kokemus kaikille. Jokainen pystyi omalla luovalla otteellaan toteuttamaan itseään”, Anne pohtii.

Postissa kierrätetään yhdessä

Viestintätiimi teki lopuksi vielä henkilöstölehti Pointeriin jutun siitä, miten jokainen voi tehdä omasta lehdestään vaikkapa biojätepusseja, ja samalla annettiin monenlaisia muitakin vinkkejä lehden uusiokäyttöön. Projektista jäi tiimille mukavat muistot. ”Olimme siellä pajassa niin hyväntuulisia, että aina, kun sitä muistellaan, tulee edelleen hyvä mieli”, kertoo Anne.

Posti tarjoaa postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluita sekä taloushallinnon prosesseja. Suomen valtion omistamalla Itellalla on toimintaa 11 eri maassa. Posti on tehnyt monenlaista yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Vastuullisuus on ollut Postin toiminnan kulmakivi jo lähes 400 vuotta.

Postissa kierrätetään yhdessä 5

Anni Hakala ja Maija Hirvioja

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin