Käytetyn tavaran kierrätystä: HOK-Elanto lahjoitti hyllyt hyvään käyttöön

 

Tiesitkö Alepan puisten leipähyllyjen löytäneen tiensä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan uuden toimipisteen seinille? Nykyään leipähyllyjen päällä asustelee pehmoisia nallekarhuja ja muita karvaturriaisia.

 

Leivät vaihtuivat pehmoleluiksiLelut Alepan hyllyssä

Kun Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus oli sisustamassa uutta Nihtisillan kauppaansa, se otti yhteyttä HOK-Elantoon ja kysyi, löytyisikö heiltä ylimääräisiä hyllyjä. Alepa-ketjun myymälöiden remontit olivat parhaillaan käynnissä, joten HOK-Elannon ympäristöpäällikkö Satu Kattilamäki päätti lahjoittaa ylimääräiset leipähyllyt niitä tarvitseville.Alepa leipähylly

Kierrätyskeskus haki hyllyt Alepa-myymälöistä. HOK-Elannon projektipäällikkö vastasi yhdessä ympäristöpäällikön sekä remonttimiesten kanssa siitä, että tavaran nouto kaupoista oli helppoa, nopeaa ja ympäristöystävällistä.

Kierrätyskeskuksen Nihtisillan kaupan avaamisen jälkeen HOK-Elannon  viestintähenkilöstö kävi katsomassa hyllyjen uutta kotia. Iloiseksi yllätykseksi hyllyillä majaili leipien sijaan pörröisiä pehmoleluja!

”Saimme muistoksi hauskoja kuvia nallekarhuista lekottelemassa entisten leipähyllyjemme päällä. Oli mukavaa nähdä, että hyllymme päätyivät näin hyödylliseen käyttöön”, kertoo Satu Kattilamäki hymyillen.

Hyllyjen päällä Kierrätyskeskuksessa, sulassa sovussa ja valitsijaansa odotellen, kököttivät huhtikuussa 2014 esimerkiksi suloiset pehmoapinaveljekset sekä lukuisat muut värikkäät ystävykset iloisen ja tyytyväisen näköisinä.

 

Samanlaiset arvot johtivat yhteistyöhön

HOK-Elanto kartoittaa kierrätysvaihtoehtojaan jatkuvasti. Sen sijaan, että puu tai metalliromu ohjattaisiin kaatopaikalle tai poltettavaksi, pyritään sille etsimään uutta käyttöä.

Alepan leipähyllyjen lahjoituksesta ei koitunut HOK-Elannolle rahallista hyötyä, vaan toiminnalla haluttiin osuustoiminnan arvojen mukaisesti tuoda hyvää yhteisölle ja tukea alueella toimivia yrityksiä.

”Yhteistyö loi arvokkaan kontaktin Kierrätyskeskukseen. Heidän palvelunsa tulivat tutummiksi, mikä taas tekee tulevaisuuden yhteistyöstä helpompaa”, kertoo Kattilamäki. Kattilamäen mukaan HOK-Elannon arvot ja toiminta sopivat hyvin yhteen Kierrätyskeskuksen kanssa. Molemmille yrityksille on tärkeää toimia vastuullisesti ja luoda yhteistä hyvää.

Alepan hyllyt käytössä

Vanhalle uusi elämä 

Kattilamäellä on HOK-Elannon käytöstä poistuville tavaroille paljon uudelleen käyttöön liittyviä ajatuksia ja ehdotuksia. ”Kierrätyskeskus voisi olla yksi hyvä palloseinä ja kumppani, jonka kanssa ideoida vaihtoehtoja ja keksiä uutta”, miettii Kattilamäki.

Hyvä kiertää

 

Esimerkiksi yksittäisille vanhoille ostoskärryille voisi yhteisen ideoinnin tuloksena löytyä kokonaan uusia käyttötarkoituksia. Tai ravintolan remontista ylijääneet tuolit voisivat saada uuden elämän Kierrätyskeskuksen avulla.

HOK-Elannolle tulee myös suoria ehdotuksia vanhaksi jääneen tavaran ohjaamisesta uusiokäyttöön: ”Kerran eräs akvaarioseura järjesti tapahtuman isossa hallissa ja tarvitsi loisteputkirunkoja hyvään valaistukseen. He kysyivät, jääkö meiltä niitä yli. Jää meillä! Vaihdamme niitä energiatehokkaampiin jatkuvasti.”

Kun Hakaniemen Sokos suljettiin, esimerkiksi askarteluun sopivaa tavaraa meni Kierrätyskeskukseen nuorten kädentaitopajaan.

Kattilamäki rohkaisee muitakin yrityksiä olemaan yhteydessä Kierrätyskeskukseen ja hakemaan kumppanuutta: ”Yhteinen ideointi voi tuoda esiin yllättäviäkin yhteyksiä ja yhteistyömahdollisuuksia.”

 

HOK-Elanto on suomalainen yritys, jolla on noin 580 000 asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on yli 1,9 miljardia euroa ja työntekijöitä on noin 6 300. HOK-Elanto tuottaa etuja sekä palveluita pääkaupunkiseudun ja lähialueiden asukkaille yli 300 marketin, tavaratalon, ravintolan, liikennemyymälän sekä muun toimipaikan voimin.

Lue lisää yritysten vastuullisista valinnoista!

Tule mukaan luomaan oma vastuullisuustarinasi!

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin