Kierrätystempaus HAAGA-HELIAssa

 

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestivät Kierrätystempauksen yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Opiskelijat ja opettajat lahjoittivat yhteensä 325 käytettyä mutta edelleen hyväkuntoista tavaraa uusien omistajien käyttöön.

Tapahtuman järjestivät Vastuullinen liiketoiminta ‑opintojakson opiskelijat 25.–28.11.2013 ammattikorkeakoulun Pasilan kampuksella. Kävijöitä oli neljän päivän aikana noin 300.

Haaga-Helia:n ja Kierrätyskeskuksen kierrätystempauksen juliste 1

Tavaraa kertyi yli odotusten. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselle lahjoitettiin vaatteita, astioita ja kirjoja, mutta kierrätyslaatikoihin päätyivät myös vanhat rullaluistimet. Järjestäjät olivat tyytyväisiä lopputulokseen ja iloisia siitä, että tapahtumalla saatiin yhdessä hyvää aikaiseksi.

Kävijät pitivät tempauksesta: “Tosi kiva idea! Käyn koululla lähes päivittäin, joten kierrätettävät tavarat on helppo roudata mukana.”

HAAGA-HELIAn opiskelijalla Kiialla oli muutto meneillään. Kaapeista löytyi kaikenlaista tavaraa, joista hän ei aikaisemmin ollut raaskinut luopua. Nyt Kiia päätti käyttää tilaisuuden hyväkseen ja lahjoitti keräykseen Ikean käytännöllisen astiaston sekä vähänkäytettyjä vaatteita, joita ei enää itse tarvinnut.

”Suurimman osan vaatteista olin ostanut H&M:stä, koska naisella ei voi ikinä olla niitä liikaa”, Kiia toteaa. ”Ikean astiasto oli ensimmäinen, jonka hommasin muuttaessani pois vanhempieni nurkista.’’ Kiia toivoo tavaroiden tuovan iloa ja hyötyä uudelle omistajalle.

Tapahtumaa mainostettiin ammattikorkeakoulun eri kampuksilla monin tavoin, muun muassa jakamalla flyereita ja tiedottamalla asiasta sisäisissä kanavissa. Lisäksi sille perustettiin omat Facebook-sivut ja vilkkaimpien kulkureittien varsille kiinnitettiin tapahtumajulisteita. Julisteet suunnitteli HAAGA-HELIAn opiskelija Milja Penttinen. Lisäksi mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijat tekivät tapahtumaan liittyvän videotarinan, jonka voit katsoa tästä.

 

Haaga-Helia:n ja Kierrätyskeskuksen kierrätystempauksen juliste 2

Me yhdessä ‑kampanja on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden yhteinen projekti. Kampanjan tavoitteena on haastaa uusia yrityksiä mukaan yhteistyöhön Kierrätyskeskuksen kanssa sekä kannustaa nykyisiä yhteistyökumppaneita kertomaan omia tarinoitaan vastuullisen toiminnan hyödyistä.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on voittoa tavoittelematon organisaatio. Sen viisi toimipistettä sijaitsevat Hietalahdessa, Itäkeskuksessa, Kyläsaaressa, Nihtisillassa ja Koivukylässä. Toimipisteet ottavat vastaan kaikkea käyttökelpoista, ehjää ja puhdasta tavaraa.

Lue lisää yri­tys­ten vas­tuul­li­sista valin­noista!

Tule mukaan luo­maan oma vas­tuul­li­suus­ta­ri­nasi!

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin