Kierrätystempaus: Lasten Festarit tarjosi apua rojupöhöön

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä Lasten Festarit kokosi 17.8.2014 tuhansia lapsiperheitä viettämään aurinkoista sunnuntaipäivää hauskojen aktiviteettien parissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa tarjonnassa oli myös kierrätysaiheista toimintaa: lelujen kierrätyspiste sekä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Rojupöhö-nukketeatteri.

 

Lasten Festareiden päälava

Töölönlahdella käy kova kuhina. Oopperatalon kupeeseen on pystytetty monenlaista temppurataa ja puuhapistettä. Disneyn prinsessa Belle sipaisee viimeisiä hiussuortuvia ojennukseen kasvomaalauspisteellä. Vaaleanpunaista hattarakonetta käynnistellään ja päälavalla tehdään soundcheckiä.

Keskuspuiston Nuorkauppakamarin järjestämä Lasten Festarit on juuri alkamassa. Ja ennen kuin kello lyö kymmentäkään, festarialueella vilisee jo innokkaita ja uteliaita tyttöjä ja poikia vanhempineen.

Ympäristökasvatusta nukketeatterin keinoin

Kierrätyskeskuksen Rojupöhö-nukketeatteri veti kahteen esitykseen teltan täydeltä pikku festarilaisia. Lisääkin kiinnostuneita Ville Variksen edesottamuksista ja huolestuttavasta rojupöhö-diagnoosista olisi ollut, jos telttaan vain olisi mahtunut.

Kierrätyskeskuksen Rojupöhö-nukketeatteriTarkkaavaiset silmät seurasivat innokkaina, kun rojupöhöä lähdettiin selättämään lääkärin reseptillä ‘raivaa tilaa kaverille’. Villen kotipesään kertyneet turhat tavarat, kuten lentosimulaattori ja variksenpelätin herättivät lapsissa hilpeyttä. Tarinassa tavarapaljoutta tärkeämmäksi nousivat ystävät.

”Minusta on tärkeää, että esitykseen sisältyy myös selkeä kasvatuksellinen elementti, kun lapset ovat niin herkässä iässä”, painotti festaritiimissä toimiva Keskuspuiston Nuorkauppakamarin hallituksen jäsen Hanne Nuutinen. Positiivista palautetta kuului myös vanhemmilta. ”Kiva, että festareilla on tarjolla myös jotain rauhallisempaa toimintaa”, tuumasi eräs äiti. Maksuttoman esityksen tarjosi Helsingin seudun ympäristöpalvelut.

 

Lelut kiertoon kierrätyspisteelläLelujenkierrätyspiste Lasten Festareilla

Lasten Festareilla oli tänä vuonna myös lelujen kierrätyspiste, jonne sai tuoda vanhoja, ehjiä leluja ja halutessaan ottaa mukaan jotain mieluisampaa.

Lelujen luona riittikin vipinää lähes taukoamatta. Pieni saparopäinen tyttö toi mukanaan värikkään palikkapelin ja lähti tyytyväisenä karvainen pehmoponi kainalossaan. Kohta palikkapeliä olikin jo tutkimassa potentiaalinen uusi omistaja.

Täysin kivuttomasti lelujen kierrättäminen ei aina onnistunut. Vanhemmilla riitti välillä haastetta selittää pienemmille, että ”nyt tämä lelu annetaan kokonaan pois ja sitten valitaan uusi tilalle.” Joillekin lapsille omasta lelusta luopuminen oli sittenkin vielä liian iso juttu, ja kierrättämistä päätettiin yrittää uudelleen ensi vuoden festareilla.

 

Uusia kierrätysteemoja ideoidaan jo ensi vuodelle

”Lelujen kierrätyspisteestä on ollut puhetta monena vuonna ja on todella hienoa, että saimme sen nyt järjestettyä”, kertoo Lasten Festareiden projektipäällikkö Sini Svanberg.

Hanne Nuutinen ja Sini Svanberg
Hanne Nuutinen ja Sini Svanberg

”Olimme ajatelleet, että tarvitsemme kierrätyspisteen toteuttamiseen yhteistyökumppanin. Yritystä Stadiin! ‑tapahtumassa kuulimme Me yhdessä ‑kampanjan kautta Kierrätyskeskuksen palveluista, ja siitä idea sitten lähti”, muistelee puolestaan Hanne Nuutinen.

Lelukierrätyspisteellä lapsilla oli hauskaa myös ihan vain leikkiessä, joten ensi vuonna lelukierrätykselle voisi olla oma teltta. Siellä olisi enemmän tilaa leikkiä ja pitää kierrätysteemaa esillä laajemminkin”, Nuutinen pohdiskelee.

”Lasten Festareilla parasta on se, että tapahtuma ei tavallaan ole koskaan valmis. Aina voi tehdä jotain uutta ja kehittää lisää. Kun tapahtumatiimiläiset tulevat monipuolisesti eri aloilta ja projektipäällikkö vaihtuu joka vuosi, uusia ideoita ja näkökulmia järjestelyihin tulee jatkuvasti”, hehkuttaa Sini Svanberg. ”Tänä vuonna yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa sai hyvän alun ja haluamme ehdottomasti jatkaa ja kehittää sitä ensi vuoden tapahtumaa varten.”

 

Keskuspuiston Nuorkauppakamari
Aktiivisten nuorten aikuisten kontaktiverkosto tarjoaa elämyksiä, ystäviä, oppimista ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun suurin nuorkauppakamari tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa kuten erilaisia tapahtumia, koulutustilaisuuksia ja juhlia. Keskuspuiston Nuorkauppakamari tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa, oppia ja kansainvälistyä.

Lasten Festarit
Keskuspuiston Nuorkauppakamari järjestää koko perheen ilmaistapahtuman vuosittain Helsingissä. Lasten Festarit tarjoaa lapsille tekemistä koko päiväksi. Viihtyisässä puistoympäristössä voi seurata lavaesiintymisiä sekä kokeilla monenlaista toimintaa kuten puuharatoja, ohjattuja liikuntatuokioita, laulua, soittoa, askartelua, satutuokioita ja paljon muuta.

 

Lue lisää yritysten vastuullisista valinnoista!

Tule mukaan luomaan oma vastuullisuustarinasi!

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin