Helmi Liiketalousopistossa kestävä kehitys on in

Liiketalousopisto Helmessä kestävä kehitys on yhteinen tavoite

Helmi Liiketalousopistossa uskotaan trendien sijaan jatkuvaan vihreään ajatteluun. Rehtori Juha Ojajärvi painottaa, että kestävä kehitys on koulun arvoissa korkealla ja vastuullisuus kuuluu kaikkeen toimintaan.

Vastuullisuus näkyy arjessa (ja paperin kääntöpuolella)

Ekologinen toiminta on nostettu Helmessä omaksi osa-alueekseen, jota painotetaan opintosuunnitelmissa. Myös yhteistyökumppaneiden vastuulliseen toimintaan kiinnitetään huomiota. Kun oppilaitoksessa on noin tuhat nuorta opiskelijaa, kerrannaisvaikutukset vastuullisuuskasvatuksella ovat suuret.

Ojajärven tavoitteena on nuorten avulla muuttaa maailmaa pala palalta, myös kestävän kehityksen osalta. Yksi Helmen arjessa näkyvistä arvoista on vastuunkanto, jolla tarkoitetaan vastuun tuntemista paitsi ihmisten myös ympäristön hyvinvoinnista.

Oppilaitoksessa henkilökunta kierrättää keskenään kirjoja, ja valmiiksi laadukkaina hankitut huonekalut päätyvät yleensä vielä käytettyinä eteenpäin. Markkinointipäällikkö Jonna Ordning kuvaa Helmen vastuullisuusasennetta vertaamalla sitä vaikkapa radiojuontajan työhön: teemaa on tuotava toistuvasti esille, ettei se jo kuulolla olleilta pääsisi unohtumaan ja asiasta vielä tietämättömät saisivat tilaisuuden ”päästä jyvälle”.

Tossukampanjalla on jo useamman vuoden ajan pyritty puuttumaan Helmen henkilöstön fossiilisten polttoaineiden kulutukseen innostamalla kulkemaan työmatkat ekologisesti: kävellen, pyörällä, julkisilla kulkuvälineillä tai vähintään kimppakyydillä. Paperin kulutusta puolestaan pyritään vähentämään muistuttamalla kaksipuolisen tulostamisen mahdollisuudesta samalla, kun verkko-opetuksen määrää kasvatetaan koko ajan.

Yksittäisillä ympäristöystävällisillä päätöksillä on enemmän vaikutusta, kun ymmärretään myös vihreän ajattelun kokonaiskuva. Ordningin mukaan ekologisuuden tulee olla kaikkien yhteinen tavoite myös henkilökohtaisessa arjessa: ”Yksilötason ymmärrys ekologisista haasteista antaa aseet synnyttää painetta myös isojen tekijöiden, kuten teollisuuden ja maatalouden, toimiin.”

Odotettu kierrätystempaus toukokuussa

Toukokuun lopulla Helmen tiloissa Malmilla, missä toimii myös Haaga-Helian kampus, järjestetään Kierrätyskeskuksen Me yhdessä ‑kampanjan päätöstapahtuma Kevätkierrähdys. Silloin Helmen aulassa on näyttävästi esillä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräysrullakoita ja muuta kierrättämiseen ja ekologisuuteen liittyvää materiaalia. Tarkoituksena on koko oppilaitoksen väen voimin kerätä mahdollisimman paljon tarpeetonta, mutta ehjää ja käyttökelpoista tavaraa Kierrätyskeskukselle.

Helmi osallistuu leikkimieliseen kierrätyskilpailuun yhdessä Suomen Liikemiesten Kauppaopiston (SLK) ja Ravintolakoulu Perhon kanssa. Kilomääräisesti eniten tavaraa kerännyt toisen asteen yksityinen oppilaitos julkistetaan Kevätkierrähdyksen päätteeksi kilvan voittajaksi. SLK ja Perho ovat jo järjestäneet oman tempauksensa. Rehtori Ojajärvi tavoittelee arvatenkin Helmen voittoa. ”Tiedämme kilpailijoiden tulokset, joten meillähän on sitten etulyöntiasema”, hän myhäilee.

”Aiomme myös panostaa etukäteismarkkinointiin, koska tavoite on todella saada koko koulun väki mukaan. Keräys tulee olemaan niin näkyvällä paikalla koulun aulassa, ettei kukaan voi sanoa, ettei olisi asiasta tiennyt”, maalailee Ojajärvi tapahtumaa innoissaan.

”Tämän helpommaksi ei kierrätysmahdollisuutta voi työpaikalla tehdä”, hän toteaa vielä lopuksi ja välittää samaan hengenvetoon kiitokset tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaaville Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoille: ”Ei tätä ilman teidän panostanne olisi saatu tapahtumaan – ainakaan tässä laajuudessa!”
 

Helmi Liiketalousopisto on toisen asteen yksityinen ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa liiketalouden ja matkailualan perus- ja ammattitutkintoihin valmistavaa koulutusta. Opintoja on mahdollisuus suorittaa päivä- sekä ilta- ja monimuoto-opintoina Helsingin Malmilla.

Liiketalousopisto Helmessä kestävä kehitys on yhteinen tavoite

 

 

 

Lue lisää yritysten vastuullisista valinnoista!

Tule mukaan luomaan oma vastuullisuustarinasi!

 

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin