Suomen Liikemiesten Kauppaopisto innostaa väkeään kierrätyskisaan

SLK:n opiskelijoita

Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa kannustetaan työntekijöitä ja opiskelijoita kierrättämään, kun koululla järjestetään ympäristöviikko jo toisena vuonna peräkkäin. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräyspiste ottaa vastaan käyttökelpoista tavaraa 10.–16.12.2014 sekä Vallilan ICT Campuksella että Pasilan Business Campuksella. SLK on virittänyt yhdessä Helmi Liiketalousopiston ja Ravintolakoulu Perhon kanssa leikkimielisen kisan siitä, mikä oppilaitos onnistuu keräämään eniten kierrätystavaraa

 

Ympäristötietoinen koulu

SLK:n yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa on jatkunut jo pitkään. SLK:n opiskelijat käyvät tutustumassa Kierrätyskeskuksen toimintaan ja Kierrätyskeskuksen luennoitsijat käyvät puhumassa opiskelijaryhmille. WWF:n Green Office ‑sertifikaatti kertoo myös osaltaan Suomen Liikemiesten Kauppaopiston ympäristötietoisuudesta.

Koulun Green Office ‑tiimiläisille ympäristöasiat ovat erityisen lähellä sydäntä. ”Minut on pienestä saakka kasvatettu siihen, että hanoja ei jätetä auki ja sammutetaan valot, kun poistutaan huoneesta,” kertoo SLK:n tiedottaja Kirsi Suni, joka on mukana Green Office ‑tiimissä. Myös Business Campuksen Green Office ‑vastaava Piritta Pyykkönen kertoo ympäristöasioiden olleen itselleen tärkeitä jo lapsuudessa.

 

Kaikki mukaan kierrätyskilpailuun!

Aina vuoden lopussa oppilaitoksella järjestetään ympäristöviikko, jonka aikana opiskelijoille tarjotaan luentoja ja työpajoja ympäristö- ja kierrätysasioista. Ympäristöviikon aikana niin opiskelijat kuin työntekijätkin saavat tuoda kierrätettäviä tavaroitaan Kierrätyskeskuksen keräyspisteeseen. Viime vuoden ympäristöviikkoa kiiteltiin laajasti SLK:n työntekijöiden keskuudessa, ja joukko ympäristöasioista kiinnostuneita opiskelijoilta oli mukana myös tapahtuman järjestelyissä.

Tänä vuonna SLK:n tavoitteena on innostaa sekä henkilökunta että opiskelijat kierrättämään vielä viime vuottakin aktiivisemmin. Siksi tempaukseen on viritetty aivan erityistä jännitystä: SLK, Helmi Liiketalousopisto ja Ravintolakoulu Perho ottavat kierrättäjinä mittaa toisistaan leikkimielisessä kierrätyskisassa. Voittaja on se, joka onnistuu keräämään kilomääräisesti eniten kierrätysmateriaalia.

 

Aktiivista viestintää

Viime vuonna ympäristöviikon tapahtumia mainostettiin opiston info-tv:ssä, sähköpostitse sekä intranetissä. Nyt opiskelijoita aktivoidaan lisäksi sosiaalisen median avulla. ”Kun meidän nuoria ajatellaan, niin välillä tuntuu, että parhaiten heidät saa kiinni Facebookin kautta”, Kirsi pohtii. Myös nuorten vanhempia aktivoidaan osallistumaan oppilaitoksen käyttämän Wilma-järjestelmän kautta.

SLK:n opiskelijat osallistuvat jälleen ympäristöviikon toteuttamiseen ja siitä viestimiseen. Esimerkiksi datanomiopiskelijat pääsevät hyödyntämään graafisia taitojaan suunnittelemalla flyereita ja muuta viestintämateriaalia. Näin opiskelijat saavat myös aitoa kokemusta työelämää varten.

 

Yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa on helppoa

SLK on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Kierrätyskeskuksen kanssa. ”Yhteistyö oli helppo juttu viime vuonna. Asiat sujuivat tosi kätevästi,” Piritta toteaa. Ja näinhän se on: Kierrätyskeskus tuo rullakot paikalle ja tapahtuman loputtua ne haetaan tavaroineen pois.

Myös opiskelijoiden vierailut Kierrätyskeskukseen sekä luennointiyhteistyö on ollut koululle hyödyllistä sekä vaivatonta järjestää. Kirsi ja Piritta ovat itsekin molemmat vierailleet Kierrätyskeskuksessa ja kannustavat kollegoitaankin tutustumaan toimintaan: ”Ympäristöviikon kierrätyskisaan osallistuminen on yksinkertainen ja hauska tapa aloittaa yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa!”

 

Suomen Liikemiesten Kauppaoopisto on Suomen suurin merkonomi- ja datanomikoulutuksen tarjoaja. SLK:ssa on yhteensä noin 2100 opiskelijaa. Oppilaitoksella on WWF:n myöntämä Green Office –sertifikaatti.

SLK-logo

 

 

 

 

Lue lisää yritysten vastuullisista valinnoista!

Tule mukaan luomaan oma vastuullisuustarinasi!

 

11.12.2014 Suvi Ahtinen ja Markus Isomeri

 

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin