Työhyvinvointipäivän huipennus: kierrätystaidetta Otavan seinille

 

Kustannusosakeyhtiö Otava päätti järjestää henkilöstölleen Tuunaa toimistosi, kierrätä kamasi ‑iltapäivän yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Iltapäivä tarjosi talon työntekijöille mahdollisuuden viettää mukavaa yhteistä aikaa keskenään. Oli hienoa huomata, miten vanha kirja taipuu moneksi – jopa tilataiteeksi.

 

Työhyvinvointipäivän taidettaTuunaa toimistosi, kierrätä kamasi

Tuunaa toimistosi, kierrätä kamasi ‑iltapäivä kutsui otavalaisia toiminnallisiin pisteisiin, joissa kerrottiin jätteiden lajittelusta ja ostoskorin ympäristövaikutuksista, etsittiin vaihtoehtoja hehkulampun tilalle sekä luotiin taideteoksia kierrätysmateriaaleista.

Yksi osallistuneista oli henkilöstöpäällikkö Inkeri Huotari, jonka mukaan tietoisuus esimerkiksi kierrätyksestä ja energiansäästöstä kasvoi roimasti: ”Yllätyin siitä, miten pienetkin asiat arjessa ja työssä vaikuttavat siihen, toimiiko vastuullisesti vai ei.”

Lisäksi Otavan tiloihin oli varattu kierrätyspiste, jonne henkilökunta sai tuoda tarpeettomiksi käyneitä tavaroitaan. Niitä sai viedä mukanaan niin paljon kuin halusi. Kierrätyskeskus haki pois kaiken yli jääneen.

Tilaisuus antoi tietoa vastuullisuudesta. Työntekijöistä sellaisetkin, jotka olivat jo hyvin perillä kierrätyksestä ja ympäristöasioista, oppivat paljon uutta.

 

Sanojen alamaisetTaideteos kirjasta

Tuunaa toimistosi, kierrätä kamasi ‑iltapäivästä jäi myös paljon näytettävää Otavan työntekijöille ja vierailijoille. Innostuneen yhteistyön tuloksena valmistui yhtiön Uudenmaankadun toimipisteen aulaa koristava kierrätetyistä kirjoista luotu tilataideteos ”Sanojen alamaiset”.

Taideteos työstettiin Otavan Kirjapainosta saaduista materiaaleista. Mukana oli muun muassa Saska Saarikosken toimittaman Sanojen alamainen ‑kirjan tekemisprosessissa syntynyttä hylkymateriaalia.

Ajatus taideteoksesta sai alkunsa Kierrätyskeskuksen inspiroivista ehdotuksista. Heillä oli runsaasti kerrottavaa siitä, mitä kaikkea kierrätetyistä kirjoista voi loihtia. Otavan graafiset suunnittelijat ideoivat taideteoksen, ja toteutuksesta huolehtivat kaikki iltapäivään osallistuneet työntekijät.

Sanojen alamaiset ‑teoksen lisäksi henkilöstö askarteli kierrätetyistä kirjoista pienempiä teemaan sopivia teoksia muualle taloon. Luovuuden virratessa syntyi esimerkiksi ovikylttejä sekä koruja.

Sivukuva Otavan taideteoksestaYhteistyö opetti vastuullisuutta

Inkeri Huotarin mukaan kokemus oli todella positiivinen. ”Oli hauska huomata, kuinka moneksi vanha kirja taipuu. Iltapäivät lisäsivät tietoamme arjen vastuullisista teoista. Erityisen ylpeitä olemme Sanojen alamaiset ‑taideteoksesta, joka nyt koristaa talomme ala-aulaa ja josta kaikki voivat päivittäin nauttia. Kaiken kaikkiaan oli todella mukavaa.”

Yhteisen iltapäivän toiminnassa toteutettiin käytännönläheisesti ja konkreettisesti Otavan edustamia arvoja, kuten vastuullisuutta ja läheisyyttä. ”Läheisyys tarkoittaa sitä, että työyhteisössä on kiva olla yhdessä ja ihmiset arvostavat toisiaan.”

Inkeri Huotari suosittelee lämpimästi Kierrätyskeskuksen palveluita myös muille yrityksille. ”He ovat joustavia ja asiantuntevia. Heillä pyritään siihen, että yhteistyössä molemmat osapuolet hyötyvät aina mahdollisimman paljon. Todella luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä.”

 

Toimintansa vuonna 1890 aloittanut suomalainen Kustannusosakeyhtiö Otava on yksi maan suurimmista ja vanhimmista kirjakustantamoista. Vuosittain Otava julkaisee noin tuhat teosta, joista yli puolet on uutuuskirjoja ja loput uusintapainoksia. Vuonna 2012 Kustannusosakeyhtiö Otavan liikevaihto oli noin 58,1 miljoonaa euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava on osa Otava-konsernia.

Lue lisää yri­tys­ten vas­tuul­li­sista valin­noista!

Tule mukaan luo­maan oma vas­tuul­li­suus­ta­ri­nasi!

 

Työhyvinvointipäivän taidetta: Taulu Otavan seinälle

Tykkäsitkö? Jaa muillekin!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin